Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Älg- och kantarellpasta med tomatsallad

Äntligen kommer hösten med alla sina smaker. Älg- och kantarellpasta är en mustig rätt med lyxkänsla. Smörstekt svamp blandas med älgfärsen innan gräddsåsen fyller ut och det får puttra klart. Servera med nykokt pasta. För extra smak, prova gärna kocktipset!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Älgfärs: Skala och hacka lök och vitlök. Låt svampen rinna av och skär den i bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och svamp i hälften av smöret i en stekpanna. Ta upp på en tallrik.
  3. Stek färsen i resten av smöret i pannan. Blanda ner svamp och lök. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop majsstärkelsen med mjölk, tillsätt den och grädde under omrörning och låt puttra ca 7 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sallad: Rosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna. Skala löken, skiva den och tomaterna. Ansa salladen och riv den i bitar, blanda den med resten av grönsakerna och hälften av solroskärnorna.
  5. Till servering: Servera pastan med älgfärssåsen, salladen och resten av solroskärnorna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Enbär är en perfekt krydda i viltgrytor. Krossa 5-10 stycken lätt och rör ner i grytan samtidigt som svamp och lök. Men ät inte upp dem eftersom de är lite beska.

Ingredienser

Portioner: 4
Älgfärs
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kantareller (à 200 g)
  • 2 msk smör
  • ca 500 g älgfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
Sallad
  • 1 dl solroskärnor
  • 1/2 rödlök
  • 3 tomater
  • 1 krispsallad
Till servering
  • 4 port nykokt pasta (gärna fusilloni)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3208 kJ / 767 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept