Älg- och kantarellpasta med tomatsallad
Äntligen kommer hösten med alla sina smaker. Älg- och kantarellpasta är en mustig rätt med lyxkänsla. Smörstekt svamp blandas med älgfärsen innan gräddsåsen fyller ut och det får puttra klart. Servera med nykokt pasta. För extra smak, prova gärna kocktipset!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
Älgfärs
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kantareller (à 200 g)
2 msk smör
ca 500 g älgfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Sallad
1 dl solroskärnor
1/2 rödlök
3 tomater
1 krispsallad
Till servering
4 port nykokt pasta (gärna fusilloni)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3208 KJ / 767 kCal
Fett37 g
Salt2.88 g
Kolhydrater61 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Massor med färska kantareller/svart trumpetsvamp gör rätten 5 stjärnig
Eva
2023-10-10Lägg till ganska mycket chili. Jättegott
Jan
2023-03-18