Älg- och kantarellpasta med tomatsallad

Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
2
Älg- och kantarellpasta med tomatsallad

Äntligen kommer hösten med alla sina smaker. Älg- och kantarellpasta är en mustig rätt med lyxkänsla. Smörstekt svamp blandas med älgfärsen innan gräddsåsen fyller ut och det får puttra klart. Servera med nykokt pasta. För extra smak, prova gärna kocktipset!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015

Älg- och kantarellpasta med tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Älgfärs

1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kantareller (à 200 g)
2 msk smör
ca 500 g älgfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk majsstärkelse
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde

Sallad

1 dl solroskärnor
1/2 rödlök
3 tomater
1 krispsallad

Till servering

4 port nykokt pasta (gärna fusilloni)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Massor med färska kantareller/svart trumpetsvamp gör rätten 5 stjärnig

Eva

2023-10-10

Lägg till ganska mycket chili. Jättegott

Jan

2023-03-18

Näringsvärde per portion

Energi3208 KJ / 767 kCal
Fett37 g
Salt2.88 g
Kolhydrater61 g
Protein44 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Älgfärssoppa
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockanska viltfärsspett
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.
69 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller i gjutjärn
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga