Älgfärsbiff med sötsyrlig dillsås
I de här älgfärsbiffarna ryms såväl sötma som syra. Biffarna är gjorda på älgfärs och serveras med kokt potatis och en gräddsås gjord på vinäger, dill, socker och vitpeppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
salt och peppar
ca 500 g älgfärs
1 ägg
1 dl vatten
1 msk smör
Dillsås
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning eller fond
1 msk strösocker
salt och vitpeppar
1 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka dill
1 gurka
100 g sugarsnaps
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut ägget. Ersätt det eventuellt med ströbröd.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2050 KJ / 491 kCal
Fett16.6 g
Kolhydrater45.1 g
Protein36.1 g
Kommentarer