Älgfärsbiff med sötsyrlig dillsås

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Älgfärsbiff med sötsyrlig dillsås

I de här älgfärsbiffarna ryms såväl sötma som syra. Biffarna är gjorda på älgfärs och serveras med kokt potatis och en gräddsås gjord på vinäger, dill, socker och vitpeppar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Älgfärsbiff med sötsyrlig dillsås

Ingredienser

4 portioner
900 g  fast potatis
salt och peppar
ca 500 g  älgfärs
1   ägg
1 dl  vatten
1 msk  smör

Dillsås

1 dl  vispgrädde
1   köttbuljongtärning eller fond
1 msk  strösocker
salt och vitpeppar
1 msk  vitvinsvinäger
1/2   kruka dill
1   gurka
100 g  sugarsnaps

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut ägget. Ersätt det eventuellt med ströbröd.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2050 KJ / 491 kCal
Fett16.6 g
Kolhydrater45.1 g
Protein36.1 g

Testa liknande recept

Älgfärsbiff med sötsyrlig basilikasås
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiff med basilikasås
Betyg 3.7 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marockanska viltfärsspett
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Älgfärsbiffar med örtsenap
Betyg 3.5 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Viltburgare med Västerbottensost
Betyg 3.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga