Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Älgfärsbiff med sötsyrlig dillsås

I de här älgfärsbiffarna ryms såväl sötma som syra. Biffarna är gjorda på älgfärs och serveras med kokt potatis och en gräddsås gjord på vinäger, dill, socker och vitpeppar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Blanda färsen med ägg, vatten, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till små runda biffar, ca 12 stycken.
  3. Dillsås: Häll grädden i en kastrull, lägg i buljongtärningen och koka upp så att den löser sig. Smaka av med socker, 2 krm salt och 1 krm vitpeppar. Mixa såsen med stavmixer medan du häller i vinägern. Klipp i dillen och mixa lite till.
  4. Stek biffarna i smöret 8-10 min.
  5. Skala gurkan med potatisskalare och skär bort kärnhuset. Skär den i sneda bitar.
  6. Koka sugarsnaps hastigt i saltat vatten. Lägg ner gurkbitarna precis på slutet. Häll grönsakerna direkt i ett durkslag för att rinna av.
  7. Mixa såsen riktigt skummig med stavmixer.
  8. Servera biffarna med grönsaker, sås och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut grädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: Uteslut ägget. Ersätt det eventuellt med ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • salt och peppar
  • ca 500 g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör
Dillsås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning eller fond
  • 1 msk strösocker
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 kruka dill
  • 1 gurka
  • 100 g sugarsnaps
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2050 kJ / 491 kCal