Älgfärslimpa med plommongräddsås

8
0
Älgfärslimpa med plommongräddsås

En underbar färslimpa gjord på älg serveras med en gräddig sås med plommon och persilja. Ät med ris och gröna haricots verts. En härlig rätt som passar lika bra en vardag som helg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018

Älgfärslimpa med plommongräddsås

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

ca 500 g älgfärs
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris

Sås

12 urkärnade torkade plommon
1 gul lök
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
150 g haricots verts (bönor)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2535 KJ / 607 kCal
Fett 21 g
Salt 2.88 g
Kolhydrater 64 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden