Älgfärslimpa med plommongräddsås
En underbar färslimpa gjord på älg serveras med en gräddig sås med plommon och persilja. Ät med ris och gröna haricots verts. En härlig rätt som passar lika bra en vardag som helg.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2018
Ingredienser
4 portioner
Färslimpa
ca 500 g älgfärs
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1 msk dijonsenap
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt
2 krm peppar
4 port ris
Sås
12 urkärnade torkade plommon
1 gul lök
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 607 kCal
Fett21 g
Salt2.88 g
Kolhydrater64 g
Protein36 g
Kommentar
Det här gick inte hem hos oss. Såsen var oätbar och limpan inget vidare heller.
Elenor
2024-04-11