Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Älgfärslimpa med plommongräddsås

En underbar färslimpa gjord på älg serveras med en gräddig sås med plommon och persilja. Ät med ris och gröna haricots verts. En härlig rätt som passar lika bra en vardag som helg.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina älgfärsen (om fryst används).
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Färslimpa: Blanda vatten och ströbröd i en bunke och låt det svälla några minuter. Blanda ner färs, senap, timjan, salt och peppar. Forma färsen till två smala limpor (för 4 port) och lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Sås: Strimla plommonen. Skala och hacka löken. Hacka persiljan. Fräs plommon och lök i smöret, tillsätt grädde, vatten och smulad buljongtärning. Låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ner persiljan och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg bönorna i kokande vatten och koka ca 4 minuter.
  7. Servera färslimporna med sås, ris och haricots verts.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Färslimpa
  • ca 500 g älgfärs
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 port ris
Sås
  • 12 urkärnade torkade plommon
  • 1 gul lök
  • 1 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2535 kJ / 607 kCal