Musslor med saffran och fänkål

3
1
Musslor med saffran och fänkål

Musslor och saffran är en utmärkt kombination. Prova saffransdoftande moules där färska blåmusslor kokas i vin och grädde tillsammans med fänkål, lök och saffran. Servera den gyllene grytan med mycket persilja, aioli och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Musslor med saffran och fänkål

Ingredienser

4 portioner
2 kg blåmusslor
4 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 kruka persilja
25 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Till servering

bröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och aiolin.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri aioli.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Christina

2023-01-12

Gott. Mera vin å grädde. Persilja.

Näringsvärde per portion

Energi 2336 KJ / 558 kCal
Fett 39 g
Salt 3 g
Kolhydrater 15 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden