Musslor med saffran och fänkål

Musslor och saffran är en utmärkt kombination. Prova saffransdoftande moules där färska blåmusslor kokas i vin och grädde tillsammans med fänkål, lök och saffran. Servera den gyllene grytan med mycket persilja, aioli och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
2 kg blåmusslor
4 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 kruka persilja
25 g smör
1 förp saffran (à 1/2 g)
2 dl torrt vitt vin
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Till servering
bröd
aioli
Gör så här
00:03:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2336 KJ / 558 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater15 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott. Mera vin å grädde. Persilja.
Christina
2023-01-12