Moules à la crème
En lyxigt läcker moules à la crème kan göra vem som helst lycklig – perfekt när du är sugen på lite vardagslyx! Dessutom enkel och snabb att göra. Se till att borsta musslorna väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.
Ingredienser
4 portioner
2 kg färska blåmusslor
1/2 strimlad fänkål
1 stor skivad morot
1 finskuren gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 knippe grovskuren persilja
smör eller olivolja (till stekning)
1/2 dl vatten
4 dl vitt vin
2 dl grädde eller crème fraiche
salt
peppar
Tillbehör
aioli
pommes frites
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt bra recept. Jag bytte ut gul lök mot schalottenlök och adderade 1 chili utan att ta med fröna. Det jag skulle ha gjort först var att salta lite innan musslorna hälldes i. Det saknades lite sälta i musslorna.
Johan
2024-09-16Gott, gott😊! Ät musslorna direkt när de är färdigkokade då de annars blir smetigt kladdiga
Jeanette
2022-04-10