Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

3
0 Klimatsmart
Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

Ge musselsoppan en asiatisk touch med citrongräs, lime och kokosmjölk. Snabblagat men ändå lite lyxigt. Servera med gyllenrostade rotsaksstavar och låtsas att det är fredag.

Skriv ut
Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

Ingredienser

4 portioner

Rotsaksstavar

3
morötter
3
palsternackor
ca 500 g
rotselleri
1 1/2 msk
rapsolja
2 krm
chiliflakes
-
salt

Musselsoppa

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2
citrongräs
1 msk
rapsolja
450 g
förkokta blåmusslor
3
limeblad
400 ml
lätt kokosmjölk
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)

Till servering

2
salladslökar
8
skivor fullkornsbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna soppan med lite fisksås.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1862 KJ / 444 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 46 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept