Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar
Ge musselsoppan en asiatisk touch med citrongräs, lime och kokosmjölk. Snabblagat men ändå lite lyxigt. Servera med gyllenrostade rotsaksstavar och låtsas att det är fredag.
Ingredienser
4 portioner
Rotsaksstavar
3 morötter
3 palsternackor
ca 500 g rotselleri
1 1/2 msk rapsolja
2 krm chiliflakes
salt
Musselsoppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongräs
1 msk rapsolja
450 g förkokta blåmusslor
3 limeblad
400 ml lätt kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
Till servering
2 salladslökar
8 skivor fullkornsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1862 KJ / 444 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer