Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

Ge musselsoppan en asiatisk touch med citrongräs, lime och kokosmjölk. Snabblagat men ändå lite lyxigt. Servera med gyllenrostade rotsaksstavar och låtsas att det är fredag.

Musselsoppa med citrongräs och chilirostade rotsaksstavar

Ingredienser

4 portioner

Rotsaksstavar

3 morötter
3 palsternackor
ca 500 g rotselleri
1 1/2 msk rapsolja
2 krm chiliflakes
salt

Musselsoppa

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 citrongräs
1 msk rapsolja
450 g förkokta blåmusslor
3 limeblad
400 ml lätt kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)

Till servering

2 salladslökar
8 skivor fullkornsbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1862 KJ / 444 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Musselpanna med thaismak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grötbröd med majsröra och kalkon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig mango med kokospudding
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa
Betyg 3.9 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grisfötter i sojagelé med misomarinerade morötter
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga