Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Blåmusslor med rostad vitlök

Det här är som moules marinières – fast som lagas i grillen. Med blåmusslor och rökt vitlök får du en härlig förrätt! Tänk på att portionerna är anpassade som förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rök vitlökarna.
  2. Skrubba blåmusslorna under kallt vatten. Dra bort det skägg som ibland sitter mellan skalhalvorna. Knacka på musslor som är öppna, släng dem som inte stänger sig. 
  3. Ansa, skölj och skiva knipplöken. Lägg den i en kastrull eller gryta som ledigt rymmer alla musslorna. Häll i vinet och koka upp. Lägg i musslorna och koka under lock på högsta värme tills de öppnat sig, det går på några minuter. Ta genast av värmen.
  4. Dela citronerna och grilla med snittytan ned på gallret i het grill. 
  5. Dela de rökta vitlökarna tvärs över klyftorna och lägg i en eldfast skål. Skeda i musslorna och spadet. Salta lätt.
  6. Värm under lock på grillen i ett par minuter.
  7. Ringla över lite olivolja och servera med dillkvistar och citronerna.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 rökta vitlökar (se länk nedan under steg 1)
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 knipplök
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 citroner
  • salt
  • olivolja
  • dillkvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 761 kJ / 182 kCal