Musselsoppa

Krämig och salt musselsoppa med smaker från havet. Servera de vackra blåmusslorna i djupa skålar och garnera med extra salt och peppar samt hackad persilja. Soppan smakar bäst med en liten bit bröd på sidan om till att doppa!

Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. bröd.
Energi2370 KJ / 566 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stBra och det smakar gott
Michael
Jättegott och vi kompletterade med parmesan och sherry. Är ett bra grundrecept som går att utveckla efter egen smak.
Marie
Att slänga musslor som inte öppnat sig är ju bara snack. https://www.ica.se/artikel/koka-musslor/
Christian
Ska prova med burkmusslor.
Mats
Jag försöker sänka min vikt, önskar att kalorierna/ portion fanns med i era recepr. Ni har väldigt många bra recept och som smakar gott. Mvh
Ulla
Pommes till ✅
Nicke
Bb
Kim
Oj, vad jag blir sugen! Låter så gott även om jag hade ökat på grädden till 3 dl och vitlöken till 3 klyftor. Byt ut löken mot 6 st scharlottenlökar som finhackas och brynes försiktigt på låg värme. Baguetten är ju ett måste men nästan lika bra är lättrostad formfranska.
Lars christer n