Musselsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Musselsoppa

En soppa med havets läckerheter i en skön kombination med smakrik saffran är denna musselsoppa med piggvarsfilé. Soppan blir underbart krämig med grädde och smör samt får den karaktäristiskt vackra gula färgen från saffranet.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta musslorna väl. Finhacka lök, vitlök och fänkål. Fräs musslor tillsammans med lök, vitlök, fänkål, saffran och smör i 2-3 minuter.
  2. Häll på vitt vin, kycklingbuljong samt grädde. Låt koka i ca 2 minuter. Ta upp musslorna och svep in dem i folie så att de håller sig varma.
  3. Sila buljongen och häll den i en ren kastrull. Koka upp igen. Vispa i resten av smöret. Mixa såsen fluffig. Koka sparrisen.
  4. Dela piggvaren i 4 lika stora bitar (för 4 port). Stek i het panna. Salta och peppra. Häll soppan över musslorna i fyra djupa tallrikar. Lägg på fiskbitarna. Garnera med sparris och ev med ett Pernodnät (se Tips).

Tips

Pernodnät (för 4 port):
Blanda 1 msk av vardera vatten, vitvinsvinäger och Pernod med 5 msk vetemjöl. Spritsa smeten som 6-8 nät på smord plåt. Grädda 4-6 minuter i 200°C. Låt Pernodnäten svalna.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 kg hjärtmusslor eller enbart blåmusslor
  • 500 g piggvarsfilé eller annan fast fisk
  • salt och peppar
Soppa
  • 5 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 1/2 g saffran
  • 1 msk smör till stekning
  • 3 3/4 dl vitt vin
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 8 gröna sparrisar
Lägg till i inköpslistan