Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Brännvinsostpaj med svartkål

En frasig, gyllene pajbotten som är fylld med en otroligt god pajfyllning som får smaklökarna att vattnas. Brännvinsostens starka smak gifter sig fint med den krämiga grädden, karamelliserade söta löken och fint skurna svartkålen. Pajen kan serveras som ett tillbehör på kräftskivan eller som en huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Klä en pajform ca 25 cm i diameter med löstagbar kant med pajdegen. Skär bort deg som hänger över kanten, nagga botten med en gaffeloch grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  3. Skala, dela och strimla löken och stek den i oljan i en stekpanna på medelvärme till den är brun. Tillsätt svartkålen och stek ytterligare tills den är mjuk.
  4. Rör ihop lök, svartkål, ägg, grädde, ost, salt och peppar och häll ner i pajformen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills den är fast och ytan är gyllenbrun. Låt pajen svalna och servera gärna till kräftor eller på buffébordet.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Ingredienser

  • 250 g färsk pajdeg
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 125 g skuren svartkål
  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl riven brännvinsost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer