Mushroom pot pie
Laga en värmande mushroom pot pie inspirerad av det brittiska köket där krämig svampfyllning med smak av timjan täcks med ett lock av smördeg. Perfekt som mustig höstmiddag!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2024
Ingredienser
6 portioner
500 g champinjoner eller kastanjechampinjoner
4 msk smör
1 krm salt
1 purjolök (à ca 200 g)
2 morötter
1 selleristjälk
1 1/2 msk neutral olja
1 vitlöksklyfta
2 msk vetemjöl
4 dl vispgrädde
1 svamp- eller grönsaksbuljongtärning
2 krm svartpeppar
1 dl hackad timjan (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 ägg
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl sallad.
Energi2429 KJ / 580 kCal
Fett51 g
Salt1.2 g
Kolhydrater23 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ändrade inget i receptet, en av mina absolut topp 3 favoriträtter just nu!
Caroline
2024-12-04Jättegott, följde receptet men skippade selleri och kommer minska purjolöken nästa gång. La till ca 300 g kycklinglårfilé, kycklingfond och soja. Använde en bakform som inte var jättestor i diametern så det blev mycket fyllning + lock. Började att grädda i mitten av ugnen och flyttade sen ner.
Emma
2024-10-09Ingen höjdare. Såg godare ut på bilden än vad det egentligen var. Stuvning med pajlock
Ann-charlotte
2024-10-01