Mug cake

227
10
Mug cake

Prova den amerikanska trenden med frukostmuffins som du bakar på ett kick i mikron. Direkt i en ”mugg”, därav namnet mug cake. Gott som frukost eller mellanmål i stället för gröt eller som hälsosamt fika.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014

Mug cake

Ingredienser

1 portioner
1/2
banan
2 msk
hasselnötter eller solroskärnor
1 dl
havregryn
1
ägg
2 msk
frysta hallon eller blåbär
1 krm
kanel
1 msk
kokos
-
olja till koppen

Till servering

frukt
cottage cheese

Gör så här

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Vad tyckte du om receptet?

227

Kommentarer

Malin

2021-03-20

Ett toppenrecept verkligen! Jag brukar ta en hel banan istället, det funkar bra. Blandar också allt direkt i koppen. Ett tips är också att använda frysta svarta vinbär, det blir syrligt och gott.

Alias

2019-11-02

När jag satte den i mikron på 1.5 minut blev det som en gröt, inte en kaka, är det meningen?

Redaktionen ICAse

2019-11-04

Hej Alias! Alla ugnar, även mikron, är olika. Du behöver nog ha den i mikron lite längre än så. Den ska bli en kaka. Hoppas att den blir bra nästa gång! Hälsningar Elina

Ulrika

2019-05-14

Kan man grädda av flera i en vanlig ugn? Hur många minuter och vilket gradantal i så fall?

Redaktionen ICAse

2019-05-15

Hej Ulrika! Vi har inte gjort det varför vi inte kan rekommendera det. Om du gör det, se till att använda koppar som tål ugn. Hör gärna av dig igen om du testar det! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1954 KJ / 467 kCal
Fett 27.5 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 35.6 g
Protein 15.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept