UNDER 15 MIN | Enkel

Mug cake

Prova den amerikanska trenden med frukostmuffins som du bakar på ett kick i mikron. Direkt i en ”mugg”, därav namnet mug cake. Nyttigt som frukost eller mellanmål i stället för gröt eller som hälsosamt fika.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva bananen. Grovhacka nötterna.
  2. Mixa banan, havregryn och ägg med mixerstav. Blanda med nötter, hallon eller blåbär, kanel och kokos. 
  3. Häll smeten i en stor kopp smord med olja. 
  4. Baka i mikron ca 1 1/2 minut. 
  5. Till servering: Stjälp upp och servera gärna mug caken med cottage cheese, yoghurt och frukt. 

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1/2 banan
  • 2 msk hasselnötter
  • 1 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 2 msk frysta hallon eller blåbär
  • 1 krm kanel
  • 1 msk kokos
  • olja till koppen
Till servering
  • cottage cheese
  • yoghurt
  • frukt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1954 kJ / 467 kCal