Frukostmuffins i mikron
Prova den amerikanska trenden med frukostmuffins som du bakar på ett kick i mikron. Gott som frukost eller mellanmål i stället för gröt eller som hälsosam fika.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
1 portion
1/2 banan
2 msk hasselnötter eller solroskärnor
1 dl havregryn
1 ägg
2 msk frysta hallon eller blåbär
1 krm kanel
1 msk kokos
olja till koppen
Till servering
frukt
cottage cheese
Gör så här
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1954 KJ / 467 kCal
Fett27.5 g
Salt0.22 g
Kolhydrater35.6 g
Protein15.8 g
Kommentarer
Gott. Extremt mättande. Jag äter rätt mycket frukost i vanliga fall, men med en sån här kopp blev magen helt full, kunde inte äta någonting alls mer.
Rebecca
2024-01-29Jag har gjort flera i ugn samtidigt, tror jag hade 175 grader och gräddade i ca 15-25 min (till kanten runt hade fått en tydlig färg) Gräddade i sådana små matlådor i glas. Blev riktigt bra, men blir lite saftigare i mikro.
Maria
2022-07-26Blev bra o gott!👌🏻
Maria
2022-06-02