Bakad potatis med äpplig skinkröra

15
0
Bakad potatis med äpplig skinkröra

Senap och pepparrot sätter smak på cottage cheeseröran med krispigt äpple som fyller den bakade potatisen. Den som inte tål valnötter kan få knaprighet i röran med rostade pumpakärnor i stället. Snabb lunch eller middag om potatisen tillagas i mikron.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Bakad potatis med äpplig skinkröra

Ingredienser

4 portioner
4 bakpotatisar
1 äpple (t ex aroma)
150 g rökt skinka i bit (gärna basturökt)
1 kruka gräslök
2 dl cottage cheese
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
1 1/2 msk riven pepparrot på tub
1 tsk fransk senap
1/2 dl hackade valnötter
1 krm salt
1 krm svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt cottage cheese med mjölkfri färskost och yoghurt med iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Baka potatisen i mikro i stället för i ugnen. Picka en bakpotatis runt om med en gaffel. Ställ på hushållspapper på en tallrik. Baka i mikro på full effekt i 4 minuter. Vänd och fortsätt baka tills potatisen är mjuk, ca 4 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1304 KJ / 312 kCal
Fett 9 g
Salt 2.36 g
Kolhydrater 35 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden