Bakad potatis med äpplig skinkröra
Senap och pepparrot sätter smak på cottage cheeseröran med krispigt äpple som fyller den bakade potatisen. Den som inte tål valnötter kan få knaprighet i röran med rostade pumpakärnor i stället. Snabb lunch eller middag om potatisen tillagas i mikron.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
4 bakpotatisar
1 äpple (t ex aroma)
150 g rökt skinka i bit (gärna basturökt)
1 kruka gräslök
2 dl cottage cheese
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
1 1/2 msk riven pepparrot på tub
1 tsk fransk senap
1/2 dl hackade valnötter
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett9 g
Salt2.36 g
Kolhydrater35 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inget vidare gott och inte stämde tiden med att baka potatisen i mikron. Det tog mycket längre tid.
Raija
2023-02-10