Morots- och cottage cheeseplättar

Plättar med rivna morötter och cottage cheese är ett gott alternativ till de klassiska plättarna och om du serverar dem med en sallad av lök och tomater med balsamvinäger så får du en härligt syrlig brytning. Lunch eller middag, en plätt är aldrig fel!

Ingredienser
4 portioner
Morot- och kesoplättar
4 morötter
500 g cottage cheese
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Sallad
4 tomater
1 rödlök
1 1/2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 msk balsamvinäger
Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1489 KJ / 355 kCal
Fett16 g
Salt3.66 g
Kolhydrater27 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde dessa goda plättar för minst 10 år sedan och mindes att de var svåra att steka. Återupplivade receptet idag med min kärbo och la till extra mjöl och ägg, vilket resulterade i att de höll ihop riktigt bra. De blev jättegoda och tomatsalladen som tillbehör är pricken över i:et :-)
Lucia
2020-03-04Brukar steka keso plättar hemma och på jobbet (gruppbostad) enligt viktväktarrecept och är super gott och kladdar inte någonting. Men jag låter alltid smeten vila ca 45min innan stekning. Ska prova detta recept och kommer nog oxå prova att blanda i rivna rödbettor.
Karolina
2011-05-06Detta recept var jättegott. Hade inga problem med att steka i stekpanna. Använde margarin istället för olja, håller med föregående talare om detta. 3 minuter var perfekt. Då hade plätten hunnit stelna och gick att vända på. Gör 3-4 plättar, gör man för stora per omgång i stekpannan är det svårare att vända och det blir bränt. Jag stekte på medel hela tiden. Det var perfekt. Tomatsalladen, framförallt rödlöken ger en jättegod smak till detta. Stekte bacon och champinjoner och hade även en grönsallad till:)
Danielle
2011-02-28