Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Morots- och cottage cheeseplättar

Plättar med rivna morötter och cottage cheese är ett gott alternativ till de klassiska plättarna och om du serverar dem med en sallad av lök och tomater med balsamvinäger så får du en härligt syrlig brytning. Lunch eller middag, en plätt är aldrig fel!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plättar: Skala och riv morötterna. Blanda morötterna med cottage cheese, ägg, vetemjöl, salt och mald vitpeppar.
  2. Stek klickar av smeten i olja ca 3 min per sida.
  3. Sallad: Skölj och tärna tomaterna. Skala och finhacka löken. Blanda tomater och lök med salt, grovmald svartpeppar och gärna balsamvinäger.
  4. Servera plättarna med tomatsalladen och bröd. Bjud på frukt som dessert.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot maizena-majsstärkelse.

Tips

Riv morötterna på matberedarens fina rivskiva så går det riktigt snabbt.

Ingredienser

Portioner: 4
Morot- och kesoplättar
  • 4 morötter
  • 500 g cottage cheese
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
Sallad
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2187 kJ / 523 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer