Plättar med cottage cheese
Letar du efter ett gott och nyttigt mellanmål är dessa smarriga och mättande cottage cheeseplättar definitivt något för dig! Huvudingredienserna är ägg och cottage cheese, som du blandar med lite mjöl och salt. Servera gärna med färsk frukt, yoghurt eller äppelmos.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011
Ingredienser
14 plättar
2 ägg
1 liten burk cottage cheese (250 g)
3 msk mjöl
1 krm salt
2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tack för ett gott recept. Jag gjorde så att jag mixade keson till en massa innan jag blandade i ägg, mjöl, salt och stekt smör. Använde sen en plättform av silikon i stekpannan och stekte plättarna utan några problem. Blev supergott!!
Maribel
2023-10-28Bättre än väntat. Mycket gott tillsammans med räkröra.
Ann-sofie
2022-06-29Riktigt goda. Lite svåra att steka, underlättar om man gör små plättar och inte har alltför varm stekpanna.
Erika
2021-05-05