Plättar med cottage cheese

Letar du efter ett gott och mättande mellanmål är dessa smarriga och cottage cheeseplättar definitivt något för dig! Huvudingredienserna är ägg och cottage cheese, som du blandar med lite mjöl och salt. Servera gärna med sylt och cottage cheese.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2011

Ingredienser
14 st
2 ägg
1 förp cottage cheese (à 250 g)
3 msk vetemjöl
1 krm salt
2 msk smör
Till servering
sylt
cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärde är beräknat per plätt utan serveringsförslag.
Energi210 KJ / 50 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater2 g
Protein4 g
Kommentarer
Tog extra ägg och lite mjölk i och mer mjöl . De blev bra ena sidan men något degiga , ska de bli så ?
Åsa
2025-03-11Helt ok. Fastnar lätt i pannan. Jag lade till ytterligare 1 msk mjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker för att de skulle bli fluffigare, lättare att vända och lite sötare.
Josefine
2025-03-08Hej! Goda kesoplättar. Jag vill inte vara negativ men f örstår dock inte uträkningen på näringsvärdet och hur många plättar en portion är. 250 gram keso är ju 250 kcal, sedan tillkommer ju resterande ingredienser.
Anna
2025-02-10Hej Anna! Uträkningen är per plätt och jag skulle äta 3-4 st om mellis. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-02-11