Muffins (grundrecept)

Här är ett enkelt grundrecept på klassiska muffins som alltid blir saftiga och otroligt goda. De är lätta att baka och passar perfekt till fika eller kalas. Se tips för smaksättning av smeten med t ex choklad, bär eller vanilj – eller toppa dem med glasyr och strössel.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi886 KJ / 212 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
17 stUpplevde som väldigt kladdiga fick slänga alla 🥱
Annette
Bakade med grabben hemma, tillsatte hackad chocklad (vit och ljus) och var uppskattat
Johanna
Värdelöst recept
Johan
Jag vald äpple som jag rev grovt. Blandade m malen kanel å lite kardemumma. Blev uppskattat
Renée
Perfekt med frukt cocktail i.
Iris
Hej, ber om ursäkt om detta är en dum fråga. Men vad innebär rumstempererat smör egentligen? Smält och svlnat till rumstemperatur eller framtaget ur kyl och mjuknat till rumstemperatur. Visst är det skillnad? Vilket är det?
Olivia
Hej Olivia! Finns inga dumma frågor! Som du är inne på så är det att den tas fram ur kylen och mjuknar i rumstemperatur. Lycka till med baket! Klar
ICA-köket
Funkade inte! Följde receptet till 100 procent men blev bara som pannkakor i formar :(
Åsa
Toppen
Eva
Blev 12 st välfyllda muffins. Fick lägga till 2 min extra i ugnen.
Veronica
17 min blev perfekt. Jag lade till 60g Odense maelke chokoladeknapper
Kathryn