Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Bananmuffins med vallmofrö

Recept på mumsiga muffins med banan och vallmofrö. Bananmuffins gör du av bland annat smör, ägg, mjölk, lime, banan, mjöl och vallmofrön. Snygga till dem med en glasyr och garnera med banan och maraschinokörsbär.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och därefter mjölken och limesaft. Skala och mosa bananerna och rör ner i smeten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och vaniljsocker. Rör ner i äggblandningen. Häll kaksmeten i muffinsformar och grädda 25-30 minuter.
  4. Rör under tiden ihop florsocker och vatten. Låt muffinsen svalna.
  5. Lägg ett par bananskivor och ett körsbär på varje och ringla över glasyr. Strö ev lite vallmofrön på toppen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • saft av 1 limefrukt
  • 2 bananer
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/3 tsk salt
  • 1/2 dl blåa vallmofrön
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten
Garnering
  • 1 banan
  • maraschinokörsbär
  • ev lite vallmofrön

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer