Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Cheesecakemuffins

(41)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

De här cheesecakemuffinsen kommer definitivt att bli din nya fikafavorit. Den fluffiga muffinsen garneras med en salig röra gjord på färskost, flor- och vaniljsocker samt syrlig apelsinjuice.

Ingredienser

Portioner: 12 muffins
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • rivet skal och saft från 1 apelsin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g naturell färskost
Glasyr
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 msk pressad saft från apelsin
Garnering
  • karamellströssel
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Tillsätt apelsinskal och -saft samt mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i en väl smord muffinspanna med 12 hål (för 12 muffins). Gör en liten grop i varje muffins med ett mjölat finger och lägg i en klick färskost.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 min. Låt muffinsen stå kvar i formen några min innan de lossas och får kallna på galler.
  5. Glasyr och garnering: Blanda färskosten med flor- och vaniljsocker. Tillsätt apelsinsaft och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på muffinsen och strö över strössel. Lägg muffinsen i en burk med lock.