Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Cheesecakemuffins

De här cheesecakemuffinsen kommer definitivt att bli din nya fikafavorit. Den fluffiga muffinsen garneras med en salig röra gjord på färskost, flor- och vaniljsocker samt syrlig apelsinjuice.

Ingredienser

Portioner: 12 muffins
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • rivet skal och saft från 1 apelsin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g naturell färskost
Glasyr
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 msk pressad saft från apelsin
Garnering
  • karamellströssel
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rör matfett och socker poröst, gärna med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Tillsätt apelsinskal och -saft samt mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i en väl smord muffinspanna med 12 hål (för 12 muffins). Gör en liten grop i varje muffins med ett mjölat finger och lägg i en klick färskost.
  4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 min. Låt muffinsen stå kvar i formen några min innan de lossas och får kallna på galler.
  5. Glasyr och garnering: Blanda färskosten med flor- och vaniljsocker. Tillsätt apelsinsaft och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren på muffinsen och strö över strössel. Lägg muffinsen i en burk med lock.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(41)