Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.
Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggulan.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Elisabeth
2022-03-03Jättebra👍
Mattias
2020-07-15Kan man spara överbliven smörkräm (med äggula), hur länge?
Redaktionen ICAse
2020-07-16Hej Mattias! Det går bra att spara resten och den håller sig bra i kylen i upp till 2-3 dagar, eventuellt längre. Titta-lukta-smaka är bästa sättet att avgöra om den fortfarande är ok att använda. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Ulrika
2020-01-28Tips på andra smaksatser på biskvier t ex päron, apelsin, citron... Men iställ t för att doppa dem i choklad vet jag de brukar ha nåt annat ssom " Finnish " ( både gula å gröna ) . Nån som vet hur man gör dem? Kanske fel forum men tacksam för råd å idéer. 🤗
Redaktionen ICAse
2020-01-29Hej Ulrika! Har du kanske sett att man doppar biskvier i candy melt, eller vit choklad som har färgats med livsmedelsfärg anpassat för choklad? Hälsningar Elina