Smörkräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Smörkräm

Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är beräknad för 2 1/2 dl smörkräm (räcker till en rulltårta).

  1. Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker med elvisp eller i en matberedare. Rör ner äggulan.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggulan.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: 2 1/2 dl
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3000 kJ / 717 kCal