Smörkräm

Betyg 3.9 av 5.
362 personer har röstat
8
Smörkräm

Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.

Smörkräm

Ingredienser

2,5 dl
150 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här

Smörkrämen på 2 1/2 dl räcker till en rulltårta.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
362 personer har röstat

Kommentarer

God, det behövs ingen äggula om smöret är tillräckligt mjukt!

Helena

2023-09-26

Jättebra👍

Elisabeth

2022-03-03

Kan man spara överbliven smörkräm (med äggula), hur länge?

Mattias

2020-07-15

Hej Mattias! Det går bra att spara resten och den håller sig bra i kylen i upp till 2-3 dagar, eventuellt längre. Titta-lukta-smaka är bästa sättet att avgöra om den fortfarande är ok att använda. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-07-16

Näringsvärde per dl

Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett51 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rulltårta med citron och vallmofrön
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Drömtårta
Betyg 3.7 av 5.
625 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biskvitårta
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pascha
Betyg 2.9 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosa dröm
Betyg 2.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 15 min att tillaga