Smörkräm
Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.
Ingredienser
2,5 dl
150 g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Gör så här
Smörkrämen på 2 1/2 dl räcker till en rulltårta.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per dl.
Energi3000 KJ / 717 kCal
Fett51 g
Salt3.2 g
Kolhydrater63 g
Protein2 g
Kommentarer
God, det behövs ingen äggula om smöret är tillräckligt mjukt!
Helena
2023-09-26Jättebra👍
Elisabeth
2022-03-03Kan man spara överbliven smörkräm (med äggula), hur länge?
Mattias
2020-07-15Hej Mattias! Det går bra att spara resten och den håller sig bra i kylen i upp till 2-3 dagar, eventuellt längre. Titta-lukta-smaka är bästa sättet att avgöra om den fortfarande är ok att använda. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-16