Smörkräm

307
7
Smörkräm

Smörkräm är enkel fyllning till tårta eller andra bakverk. Given i rulltårta. Smörkrämen är lätt att göra – bara rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och tillsätt äggula. En klassisk och len kräm som får din tårta eller kaka att smaka precis så gott som den ska.

Smörkräm

Ingredienser

2 1/2 dl
150 g smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggulan.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Gör så här

Så här gör du- texten är beräknad för 2 1/2 dl smörkräm (räcker till en rulltårta).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

307

Kommentarer

Elisabeth

2022-03-03

Jättebra👍

Mattias

2020-07-15

Kan man spara överbliven smörkräm (med äggula), hur länge?

Redaktionen ICAse

2020-07-16

Hej Mattias! Det går bra att spara resten och den håller sig bra i kylen i upp till 2-3 dagar, eventuellt längre. Titta-lukta-smaka är bästa sättet att avgöra om den fortfarande är ok att använda. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Ulrika

2020-01-28

Tips på andra smaksatser på biskvier t ex päron, apelsin, citron... Men iställ t för att doppa dem i choklad vet jag de brukar ha nåt annat ssom " Finnish " ( både gula å gröna ) . Nån som vet hur man gör dem? Kanske fel forum men tacksam för råd å idéer. 🤗

Redaktionen ICAse

2020-01-29

Hej Ulrika! Har du kanske sett att man doppar biskvier i candy melt, eller vit choklad som har färgats med livsmedelsfärg anpassat för choklad? Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3000 KJ / 717 kCal
Fett 51 g
Salt 32 g
Kolhydrater 63 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden