Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Sardell- och kaprisketchup

Vill du prova något helt nytt till kvällens grillfest? Vad sägs om hemmalagad ketchup med kapris och sardellfiléer. Börja med att göra en enkel bas och tillsätt därefter den härliga smakmixen. En spännande smakförstärkare som passar bra till lyxigare korv med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i centimeterstora tärningar. Låt syltlöken rinna av.
  2. Lägg tomater, syltlök, socker och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 25 minuter eller tills vätskan kokat in. Rör om då och då. Dra av från värmen och låt svalna.
  3. Tillsätt sardeller, kapris, senap, worcestersås och sellerisalt och mixa till en slät ketchup. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från laktos, mjölk protein och ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: ca 8 dl
  • 1 kg tomater
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 5 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk worcestersås
  • 2 krm sellerisalt
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 348 kJ / 83 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer