UNDER 60 MIN | Medel

Sardell- och kaprisketchup

Vill du prova något helt nytt till kvällens grillfest? Vad sägs om hemmalagad ketchup med kapris och sardellfiléer. Börja med att göra en enkel bas och tillsätt därefter den härliga smakmixen. En spännande smakförstärkare som passar bra till lyxigare korv med bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i centimeterstora tärningar. Låt syltlöken rinna av.
  2. Lägg tomater, syltlök, socker och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 25 minuter eller tills vätskan kokat in. Rör om då och då. Dra av från värmen och låt svalna.
  3. Tillsätt sardeller, kapris, senap, worcestersås och sellerisalt och mixa till en slät ketchup. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från laktos, mjölk protein och ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: ca 8 dl
  • 1 kg tomater
  • 1 dl syltlök
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 5 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk worcestersås
  • 2 krm sellerisalt
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 348 kJ / 83 kCal