Mozartkulor

Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per mozartkula.
Energi425 KJ / 101 kCal
Fett5.7 g
Salt0.01 g
Kolhydrater11 g
Protein1.6 g
Kommentarer
15 stIna du kan göra din egen nougat smält 100 g ljus choklad (som inte innehåller laktos) och rör i en ask nötkräm 174 g. Häll röran i en mindre form som du klätt i bakplåtspapper och låt stelna i kylen. Blev riktigt gott och crunchy med ICAs mandel och havssalt.
Linda
I brist på nougat tog jag crunchy jordnötssmör. Gifte sig bra med mandelmassan
Ann-christin
hur gör man laktosfri nougat?
Ina
Det är jättegott bra recept och jätteroligt att baka!❤️
Kerstin
Helt omöjligt att innesluta en bit nougat i mandelmassan om båda är lika stora och att rulla bollar av nougat är jättekkaddigt så skär små fyrkanter.
Anne-marie
Om man vill platta ut marsipanen/mandelmassan med en kavel så kan man dra ett bakplåtspapper runt kaveln för att det inte ska klibba fast.
Robert
Enklaste metoden: skär bara nougaten i tärningar (behöver ej vara kall). Kavla ut marsipanen (mjöla med majsmjöl om det klibbar). Skär den i rutor och lägg en nougatkub i varje marsipanruta och "slå in den" i marsipanen. Rulla den rund och doppa sen i den smälta chokladen. Inget kladd med marsipan eller nougat och hela familjen (barn 3-9 år) kunde vara med och baka.
Emma
Kan man tänka sig att göra en rulle istället, och skiva upp? Tänker att det går fortare, och blir lika gott 😊 Kanske dekorera också!
Héléne
Otroligt goda Mozart kulor. Se till att nougaten är svar innan du börjar jobba med den. Testade även att ha i halva hasselnötsnötter i degen med, MUMMA. God Jul /Nils
Sarah
Superenkelt recept. Jag lägger dock nougaten i kylen en stund efter jag har rullat den, så den stelnar. Då blir den mycket enklare att rulla in i marsipanen/mandelmassan, och håller sin runda form.
Lina