Mozartkulor

Betyg 4.6 av 5.165 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Mozartkulor

Att bjuda på hemgjorda Mozartkulor till jul är enklare än du tror. Denna älskade sötsak innehåller endast choklad, nougat och marsipan. Mozartkulan skapades redan 1890 till minnet av Mozart och har sedan dess varit julens favoritgodis för alla marsipanälskare.

Mozartkulor

Ingredienser

20 st
200 g marsipan eller mandelmassa
100 g nougat
100 g mörk bakchoklad eller chokladknappar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Ina du kan göra din egen nougat smält 100 g ljus choklad (som inte innehåller laktos) och rör i en ask nötkräm 174 g. Häll röran i en mindre form som du klätt i bakplåtspapper och låt stelna i kylen. Blev riktigt gott och crunchy med ICAs mandel och havssalt.

    Linda

  • I brist på nougat tog jag crunchy jordnötssmör. Gifte sig bra med mandelmassan

    Ann-christin

  • hur gör man laktosfri nougat?

    Ina

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per mozartkula.
Energi425 KJ / 101 kCal
Fett5.7 g
Salt0.01 g
Kolhydrater11 g
Protein1.6 g

Testa liknande recept

  • Julgodis med nougat
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gula minidammsugare
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Marsipanrulle
    Betyg 2.7 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Polkabräck
    Betyg 4.6 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Nougat med apelsin och pistage
    Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad