Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nougat med apelsin och pistage

Mumsiga godisar att göra själv! Nougat med apelsin och pistage är ett enkelt recept som ger ett supergott resultat. Låt fantasin flöda vid dekoreringen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv nougat och mandelmassa grovt på rivjärn. Hacka nötterna. Skölj apelsinen och riv av skalet från halva apelsinen. Blanda samman alla ingredienser.
  2. Forma nougatmassan i valfri form.
  3. Smält den mörka chokladen enligt förpacknings anvisning. Doppa nougaten i chokladen. Ställ dem på ett smörgåspapper.
  4. Garnera nougaten. Låt dem stelna i rumstemperatur.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ingredienserna. Kan innehålla vetemjöl.
Gör laktosfri: vid behov, använd mjölkproteinfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfri choklad (finns som mörk choklad).

Tips

Byt ut apelsinen mot limeskal.

Ingredienser

Portioner: 35 st
  • 250 g nougat
  • 100 g mandelmassa
  • 1/2 dl skalade pistagenötter
  • 1 apelsin
  • 150 g mörk choklad
Garnering
  • smält vit choklad
  • strössel
  • pistagenötter
  • silverkulor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Läs mer om näringsvärden