Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mousse på jordärtskocka med havssallad

Den luftiga moussen på jordärtskocka är perfekt som nyårsförrätt. Smaken är lyxig och gräddigt krämig. Toppa den lena jordärtskocksmoussen med en fräsch havssallad på räkor och hummer med asiatisk touch av sweet chilisås, lime och ingefära.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 10 minuter. Häll av vattnet.
  3. Tillsätt 1 dl av grädden (för 6 portioner), hummerfond och kajennpeppar i kastrullen. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp.
  4. Ta från värmen och mixa slätt med en stavmixer.
  5. Krama ut vattnet ur gelatinbladen. Rör ner dem i jordärtskockspurén. Låt stå ca 20 minuter.
  6. Vispa resten av grädden fast.
  7. Blanda försiktigt ner den vispade grädden i jordärtskockspurén. Fördela i 6 glas (för 6 portioner), täck över och låt stå i kylen minst 3 timmar.
  8. Havssallad: Skala räkorna. Skala hummern, skär köttet i bitar. Rör ihop sweet chilisås, limejuice och ingefära. Förvara dressing och skaldjur var för sig övertäckta i kylen. Hit kan förberedas.
  9. Ca 30 minuter före servering: Blanda räkor, hummerkött och alger med dressingen. Toppa moussen med havssalladen.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde. Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 gelatinblad
  • 300 g jordärtskockor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk konc hummerfond
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Havssallad
  • 300 g räkor med skal (färska eller frysta)
  • 1 kokt hummer (à ca 450 g)
  • 1 msk sweet chilisås
  • färskpressad juice av 1 lime
  • 1/2 tsk riven färsk ingefära
  • 50 g wakamealger eller 1 dl grovhackad ruccola (för 6 portioner)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1432 kJ / 342 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer