Mousse på jordärtskocka med havssallad
Den luftiga moussen på jordärtskocka är perfekt som nyårsförrätt. Smaken är lyxig och gräddigt krämig. Toppa den lena jordärtskocksmoussen med en fräsch havssallad på räkor och hummer med asiatisk touch av sweet chilisås, lime och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014
Ingredienser
6 portioner
2 gelatinblad
300 g jordärtskockor
3 dl vispgrädde
1 tsk konc hummerfond
1/2 krm kajennpeppar
1 krm salt
1 krm peppar
Havssallad
300 g räkor med skal (färska eller frysta)
1 kokt hummer (à ca 450 g)
1 msk sweet chilisås
färskpressad juice av 1 lime
1/2 tsk riven färsk ingefära
50 g wakamealger eller 1 dl grovhackad rucola (för 6 portioner)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1432 KJ / 342 kCal
Fett22 g
Salt1.87 g
Kolhydrater10 g
Protein27 g
Kommentar
Gott till nyår och riktigt fräscht. Fanns inga alger i butik så det fick blir rucolan.
Michelle
2015-01-01