Mousse på jordärtskocka med havssallad

Betyg 3.4 av 5.
49 personer har röstat
1
Mousse på jordärtskocka med havssallad

Den luftiga moussen på jordärtskocka är perfekt som nyårsförrätt. Smaken är lyxig och gräddigt krämig. Toppa den lena jordärtskocksmoussen med en fräsch havssallad på räkor och hummer med asiatisk touch av sweet chilisås, lime och ingefära.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2014

Mousse på jordärtskocka med havssallad

Ingredienser

6 portioner
2 gelatinblad
300 g jordärtskockor
3 dl vispgrädde
1 tsk konc hummerfond
1/2 krm kajennpeppar
1 krm salt
1 krm peppar

Havssallad

300 g räkor med skal (färska eller frysta)
1 kokt hummer (à ca 450 g)
1 msk sweet chilisås
färskpressad juice av 1 lime
1/2 tsk riven färsk ingefära
50 g wakamealger eller 1 dl grovhackad rucola (för 6 portioner)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
49 personer har röstat

Kommentar

Gott till nyår och riktigt fräscht. Fanns inga alger i butik så det fick blir rucolan.

Michelle

2015-01-01

Näringsvärde per portion

Energi1432 KJ / 342 kCal
Fett22 g
Salt1.87 g
Kolhydrater10 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Hummersallad med marinerad morot
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligratinerad hummer
Betyg 4 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelpotatis och jordärtskockssoppa med skaldjurssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bisque
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummerpasta
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga