Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kalkonpasta med citron och kapris

Fräsch och somrig pastarätt med kalkon och sälta från kapris. Den som önskar serverar naturligtvis kapris vid sidan av istället.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt broccolin koka med när det återstår 3 minuter av koktiden.
  2. Skala och skiva vitlöken tunt. Fräs i oljan i en stor panna.
  3. Skala och strimla löken.
  4. Blanda pasta och broccoli med den frästa vitlöken i stekpannan. Vänd i lök, persilja och kapris. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  5. Strimla kalkonen och lägg på pastan.
  6. Servera med en klick crème fraiche.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Servera kapris och citron vid sidan av.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • 200 g fryst broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk kapris
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 300 g skivad rökt kalkon
  • 1 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1701 kJ / 406 kCal