Morotssoppa med saffran och apelsin
Krämig morotssoppa som smaksätts med apelsin, saffran och sambal oelek. Servera soppan med tunnbröd för en komplett middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g morötter
2 msk olivolja
1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 1/2 dl juice)
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
2 krm sambal oelek
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Till servering
250 g korntunnbröd
150 g skivad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett39 g
Salt5 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Uteslöt apelsin, stämde av syran med lite citron istället. Blev mycket gott!
Angela
2024-10-26Tog grönsaksbuljong o lite mer creme fraiche. Var försiktig m vitvinsvinägern Gott o lätt
Elisabeth
2024-02-05En ny, enkel favoritsoppa!
Jenny linnéa
2023-04-11