Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotssoppa med saffran och apelsin

Krämig soppa med spännande arom av morötter, chili, apelsinjuice och högklassig saffran. Kombinationen är utmärkt och med fräscha räkor och ett färskt nybakat bröd är rätten fulländad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka morötter och lök. Fräs lök, morötter och chili i olja i en gryta ett par minuter.
  2. Tillsätt vatten, fond och apelsinjuice. Låt koka i 20 minuter.
  3. Blanda saffran och créme fraiche och låt koka upp. Mixa soppan slät i matberedaren. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera med räkor, gott bröd och Västerbottensost.

I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera ett glutenfritt bröd till.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost att servera till eller uteslut osten.

Tips

Som variant går det också bra att använda crème fraiche med smak paprika/chili.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 msk finhackad röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 3 msk konc apelsinjuice (outspädd)
  • 1 burk crème fraiche (à 2 dl)
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
Till servering
  • räkor
  • bröd
  • Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2174 kJ / 520 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden