Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Heta saffransräkor

Smarriga, heta saffransräkor som du serverar på bitar av kavring tillsammans med uppvispad crème fraiche med citrussmak och dill. Ät denna rätt som ett lyxigt mellanmål eller servera som en utsökt förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa crème fraiche med elvisp några minuter, tills den blir fast. Vänd försiktigt ner rivet apelsinskal, salt och peppar.
  2. Fräs smör i en stekpanna med sambal oelek. Vänd ner skalade räkor och saffran. Fräs 1/2 minut. Låt svalna något.
  3. Klicka crème fraiche på kavringsbitar och toppa med några räkor. Garnera med dillvippa.

För alla

Fri från ägg. Kontrollera ingrediensförteckningen på sambal oelek noga.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.

Tips

Extra goda till en vit, inte alltför söt glögg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 25 g smör
  • 1 krm sambal oelek
  • 150 g skalade räkor
  • 1/2 paket saffran
  • kavring
  • dillvippa
Lägg till i inköpslistan