Heta saffransräkor

Smarriga, heta saffransräkor som du serverar på bitar av kavring tillsammans med uppvispad crème fraiche med citrussmak och dill. Ät denna rätt som ett lyxigt mellanmål eller servera som en utsökt förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Ingredienser
6 portioner
2 dl crème fraiche (34 %)
1 tsk rivet apelsinskal
2 krm salt
1/2 krm peppar
25 g smör
1 krm sambal oelek
150 g skalade räkor
1/2 paket saffran
kavring
dillvippa
För alla
Fri från ägg. Kontrollera ingrediensförteckningen på sambal oelek noga.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt smör.
Gör så här
Tips
Extra goda till en vit, inte alltför söt glögg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer