Saffranscouscous med kräftor och tomat

69
0
Saffranscouscous med kräftor och tomat

Couscousen i denna rätt får en sprakande gul färg eftersom den kokats med saffran. Och extra knaprig blir den då sockerärter sällskapar. Till detta avnjuter du en härlig kräftsås med en tomatsås i grunden. Selleri, röd peppar och tomater gör den robust, och så en gnutta citron så klart. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016

Saffranscouscous med kräftor och tomat

Ingredienser

4 portioner

Couscous

4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 tsk salt
1/2 g saffran
1 1/2 msk olivolja
4 dl couscous (gärna fullkorn)
150 g sockerärtor
1/2 kruka persilja

Kräftsås

2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
1 röd peppar
1 1/2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 citron
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alternativt ris eller quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1708 KJ / 408 kCal
Fett 12 g
Salt 2.63 g
Kolhydrater 47 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden