Saffranscouscous med kräftor och tomat
Couscousen i denna rätt får en sprakande gul färg eftersom den kokats med saffran. Och extra knaprig blir den då sockerärter sällskapar. Till detta avnjuter du en härlig kräftsås med en tomatsås i grunden. Selleri, röd peppar och tomater gör den robust, och så en gnutta citron så klart. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
4 portioner
Couscous
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2 tsk salt
1/2 g saffran
1 1/2 msk olivolja
4 dl couscous (gärna fullkorn)
150 g sockerärtor
1/2 kruka persilja
Kräftsås
2 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 förp stjälkselleri (à 450 g)
1 röd peppar
1 1/2 msk olivolja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1708 KJ / 408 kCal
Fett12 g
Salt2.63 g
Kolhydrater47 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer