Morotssoppa med rostade kikärtor och naanbröd

19
2 Klimatsmart
Morotssoppa med rostade kikärtor och naanbröd

En liten matigare soppa, fullproppad med smak och roligare element! Ingefäran ihop med morötterna sätter prägeln på soppan, och den toppas med en mix gjord på rostade kikärtor, curry och färsk gräslök. Ät tillsammans med naanbröd, och kvällens måltid är serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Morotssoppa med rostade kikärtor och naanbröd

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 bakpotatis
500 g morötter
1 rödlök
2 msk riven ingefära
1 msk rapsolja
400 ml kokosmjölk
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
salt
peppar

Topping

1 förp (à 380 g) kokta kikärtor
1 tsk rapsolja
1/2 tsk curry
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)

Till servering

2 förp naanbröd (à 260 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Peder

2020-07-01

LKram

Matilda

2020-05-01

Supergod! Rekommenderar att spara kikärtsspaden och använda till pannkakor, istället för Ägg!

Näringsvärde per portion

Energi 3364 KJ / 804 kCal
Fett 34 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 97 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden