Morotssoppa med rostade kikärtor och naanbröd
En liten matigare soppa, fullproppad med smak och roligare element! Ingefäran ihop med morötterna sätter prägeln på soppan, och den toppas med en mix gjord på rostade kikärtor, curry och färsk gräslök. Ät tillsammans med naanbröd, och kvällens måltid är serverad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 bakpotatis
500 g morötter
1 rödlök
2 msk riven ingefära
1 msk rapsolja
400 ml kokosmjölk
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
salt
peppar
Topping
1 förp (à 380 g) kokta kikärtor
1 tsk rapsolja
1/2 tsk curry
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Till servering
2 förp naanbröd (à 260 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3364 KJ / 804 kCal
Fett34 g
Salt3.8 g
Kolhydrater97 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
LKram
Peder
2020-07-01Supergod! Rekommenderar att spara kikärtsspaden och använda till pannkakor, istället för Ägg!
Matilda
2020-05-01