Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Morotssoppa med naanbröd

Soppa är en underskattad rätt som går snabbt att göra när du vill få middagen klar på ett kick. Denna gyllengula soppa är proppad med nyttigheter såsom morötter, ingefära och sojabönor. Tillsätt kokosmjölk för extra krämighet och servera sedan med de indiska naanbröden. Kvällen är räddad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisning på brödförpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Skala och riv ingefäran. Fräs lök och ingefära i oljan i en gryta. Tillsätt soppa och kokosmjölk. Låt sojabönorna koka med så att de tinar. Smaka av soppan med salt och peppar.
  3. Grädda brödet enligt anvisning på förpackningen.
  4. Servera soppan med brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på soppan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt naanbröd mot glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt naanbröd mot laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt naanbröd mot mjölkproteinfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 förp morotssoppa (à 390 g)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 250 g sojabönor
  • 2 förp naanbröd (à 260 g)
Att ha hemma
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer