Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het räksoppa

Den här heta räksoppan innehåller läckerheter som kommer att ge dina smaklökar en mäktig upplevelse. Lyxiga räkor och champinjoner omges av heta, rika smaker från bland annat ingefära, chili, curry och citron. Snabblagad och smarrig!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vattnet med hönsbuljongtärningarna.
  2. Strimla nedre delen av citrongrässtjälkarna fint. Skala och skär en bit ingefära i tunna skivor. Tillsätt citrongräs, ingefära och kaffirlimeblad i buljongen, koka 3-4 minuter.
  3. Sänk värmen. Blanda i juice av citron, asiatisk fisksås, socker och röd currypaste. Rör om och låt sjuda 1 minut.
  4. Tillsätt champinjoner skurna i kvartar. Låt koka 2 minuter.
  5. Blanda i skalade räkor och låt sjuda 1 minut.
  6. Strö hackad koriander över soppan och servera med limeklyftor och färsk strimlad chili för mer hetta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 citrongrässtjälkar
  • ca 5 cm ingefära
  • 8 kefirlimeblad (eller rivet skal av 1 lime eller 2 msk smulade torkade)
  • juice av 1 citron
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1/2 msk currypaste
  • 100 g champinjoner
  • 400 g skalade räkor
  • hackad koriander
  • limeklyftor och ev färsk strimlad chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?