Morotssoppa med manchegogratinerad avokado
Vi säger bara; herregud så gott! I den krämiga morotsoppan hittar du lite bönor, majs och salladslök, och vid sidan av serveras avokado som gratinerats i ugnen ihop med en krämig majsröra, toppad med härligt salt manchegoost!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
2 portioner
150 g majskorn
2 avokador
3 salladslökar
salt
peppar
1 dl riven manchegoost
1 förp morotssoppa (à 425 g)
2 krm röd currypasta (eller 1 msk gul curry)
2 dl kokosmjölk
120 g kokta svarta bondbönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3564 KJ / 850 kCal
Fett69 g
Salt6 g
Kolhydrater33 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Soppan var helt okej. Men att gratinera avokados i ugn var ju ett stort slöseri. Avokado som är så gott färsk blev helt oätlig.
Daniel
2021-04-14Bra sätt att förstöra fin avokado. Varm avokado förlorar all smak och textur. Soppan var väl ingen höjdare heller. Manchegon var det enda ätbara.
Johan
2021-04-14Håller med föregående talare med en kasse som kostar 68,33 kr per portion så väntar man sig inte en soppa med nån gratinerad advokado. Fortsätter detta blir det avbeställning.
Michel
2021-04-13