Sotad råbiff
![Sotad råbiff](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82939/cf_259/sotad_rabiff.jpg)
En kaxig aptitretare eller lyxig förrätt är denna råbiff på hjortinnanlår. Kaprissältan och citronfräschören lyfter det vilda köttet. Spanska osten manchego bidrar med skön sälta och gräddighet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
![Sotad råbiff](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82939/cf_259/sotad_rabiff.jpg)
Ingredienser
4 portioner
200 g hjortinnanlår eller kalvinnanlår
2 msk kapris
finrivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
2 msk finskuren gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
50 g manchegoost
8 kex av råg, t ex finncrisp
För alla
Fri från gluten, laktos och ägg om lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.
Gör så här
Tips
Råbiff på vilt är ok om köttet varit fryst i tre dygn, enligt Livsmedelsverket. Tina köttet till hälften så går det lätt att skära fina, små tärningar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi792 KJ / 189 kCal
Fett12 g
Salt0.72 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g
Kommentar
Bra! Bra! Bra!
Maj-britt
2018-10-22