Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sotad råbiff

En kaxig aptitretare eller lyxig förrätt är denna råbiff på hjortinnanlår. Kaprissältan och citronfräschören lyfter det vilda köttet. Spanska osten manchego bidrar med skön sälta och gräddighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 2 cm breda strimlor längs med köttfibrerna. Torka av med hushållspapper.
  2. Stek köttet runt om, på alla 4 långsidor, i en torr och mycket het stekpanna ca 30 sekunder på varje sida.
  3. Skär köttet i mycket små tärningar, ca 3 mm. Grovhacka kaprisen. 
  4. Blanda kött, kapris, citronskal, olivolja, gräslök, salt och peppar.
  5. Servera med osten i skivor och kexen.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg om lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Tips

Råbiff på vilt är ok om köttet varit fryst i tre dygn, enligt Livsmedelsverket. Tina köttet till hälften så går det lätt att skära fina, små tärningar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g hjortinnanlår eller kalvinnanlår
  • 2 msk kapris
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g manchegoost
  • 8 kex av råg, t ex finncrisp
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 792 kJ / 189 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept