Sotad råbiff

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
1
Sotad råbiff

En kaxig aptitretare eller lyxig förrätt är denna råbiff på hjortinnanlår. Kaprissältan och citronfräschören lyfter det vilda köttet. Spanska osten manchego bidrar med skön sälta och gräddighet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Sotad råbiff

Ingredienser

4 portioner
200 g  hjortinnanlår eller kalvinnanlår
2 msk  kapris
finrivet skal av 1   citron
2 msk  olivolja
2 msk  finskuren gräslök
1 krm  salt
1 krm  peppar
50 g  manchegoost
8   kex av råg, t ex finncrisp

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg om lämpligt bröd serveras till.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt osten med mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex svensk hårdost.

Gör så här

Tips

Råbiff på vilt är ok om köttet varit fryst i tre dygn, enligt Livsmedelsverket. Tina köttet till hälften så går det lätt att skära fina, små tärningar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Bra! Bra! Bra!

Maj-britt

2018-10-22

Näringsvärde per portion

Energi792 KJ / 189 kCal
Fett12 g
Salt0.72 g
Kolhydrater6 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Kalvråbiff med friterad färskpotatis
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltimbocca
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carpaccio på gulbeta med manchego
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Manchegoost med olja
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga