Morotssoppa med kokosmjölk och sojabönor
En smakrik soppa gjord på bland annat morötter, lök och kokosmjölk, som får en fräschör av ingefära och vitlök. Till det serveras ett sojabönsfräs och baguette. Det är bara att äta och njuta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023
Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g morötter
1 rödlök
2 msk olja
2 msk färsk riven ingefära
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 förp bake off baguette (à 300 g)
Sojabönor
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g sojabönor
1 dl pumpakärnor
1/2 msk olja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2660 KJ / 636 kCal
Fett35 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Forts. Provade med cayennepeppar nu när jag skulle värma den. Och det passade bra!
Maria
2023-08-18Fick inte till någon visare smak på soppan. Ska nog prova att krydda lite mer, med chili/habanero och Shiro miso som någon tipsat om, här på sidan... Sojabönor är ju aptitligt på, men pumpakärnorna blev lite sega. Ska ta mandel i stället, nästa gång.
Maria
2023-08-18Lite tunn och inte så smakrik som jag hoppats! (Använde kokosgrädde i övrigt exakt)
Sara
2023-02-15