Fisksoppa med tomat och sojabönor

41
3
Fisksoppa med tomat och sojabönor

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Denna smakrika och färgglada fisksoppa är både vacker att se på och god att äta. Fisken tillsammans med purjolöken, morötterna och de gröna bönorna gör soppan både matig och mättande. Servera gärna med nygräddade baguetter. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Fisksoppa med tomat och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4
bakeoff baguetter (à 70 g)

Soppa

1/2
purjolök
2
morötter
3
tomater
1 msk
olja
500 g
passerade tomater
5 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl
vispgrädde
250 g
sojabönor
1
ask, färsk dill (à 20 g)
400 g
torskfilé
1
citron
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av soppan med lite mortlade fänkålsfrön, citronskal och cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Jenny

2021-01-20

Riktigt god men behövdes ganska mycket kryddor för att den skulle smaka något

Emelie

2021-01-07

Ska soppan koka med eller utan lock?

Stephanie

2020-12-10

Så gott och så enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 2397 KJ / 574 kCal
Fett 22 g
Salt 4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept