Fisksoppa med tomat och sojabönor

Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
3
Fisksoppa med tomat och sojabönor

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Denna smakrika och färgglada fisksoppa är både vacker att se på och god att äta. Fisken tillsammans med purjolöken, morötterna och de gröna bönorna gör soppan både matig och mättande. Servera gärna med nygräddade baguetter. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017

Fisksoppa med tomat och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4 bakeoff baguetter (à 70 g)

Soppa

1/2 purjolök
2 morötter
3 tomater
1 msk olja
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
250 g sojabönor
1 ask, färsk dill (à 20 g)
400 g torskfilé
1 citron
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt god men behövdes ganska mycket kryddor för att den skulle smaka något

Jenny

2021-01-20

Ska soppan koka med eller utan lock?

Emelie

2021-01-07

Så gott och så enkelt!

Stephanie

2020-12-10

Näringsvärde per portion

Energi2397 KJ / 574 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fiskgryta med saffran och körsbärstomat
Betyg 4.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med saffranscrème
Betyg 3 av 5.
195 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskgryta med saffran
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisksoppa med saffran
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat
Betyg 3.9 av 5.
127 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och dill
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga