Fisksoppa med tomat och sojabönor
I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Denna smakrika och färgglada fisksoppa är både vacker att se på och god att äta. Fisken tillsammans med purjolöken, morötterna och de gröna bönorna gör soppan både matig och mättande. Servera gärna med nygräddade baguetter. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2017
Ingredienser
4 portioner
4 bakeoff baguetter (à 70 g)
Soppa
1/2 purjolök
2 morötter
3 tomater
1 msk olja
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 dl vispgrädde
250 g sojabönor
1 ask, färsk dill (à 20 g)
400 g torskfilé
1 citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2397 KJ / 574 kCal
Fett22 g
Salt4 g
Kolhydrater54 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god men behövdes ganska mycket kryddor för att den skulle smaka något
Jenny
2021-01-20Ska soppan koka med eller utan lock?
Emelie
2021-01-07Så gott och så enkelt!
Stephanie
2020-12-10