Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

Visst borde man göra soppa oftare? Speciellt om det går fort och den dessutom är riktigt god! Här fräser du morötter, purjolök och ingefära i stekpannan innan det blandas med kokosmjölk, kikärtor och buljong. Smaka av med salt, peppar och pressad lime, och servera med flatbread för lite extra tuggmotstånd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2019

Gör så här
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2535 KJ / 604 kCal
Fett32 g
Salt2.8 g
Kolhydrater59 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stMAAAAAAAT😜😝
Jenny
Jättegod soppa med lite extra färsk ingefära. Använder endast ”hemlagade” kikärter. Har förenklat hela processen genom att köra allt i min Vitamix blender, dvs utan att fräsa något innan. Soppan värmer även gott i magen på utflykten...
Marlis
Det var gott
Karin