Pumpasoppa med tomat och ingefära | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pumpasoppa med tomat och ingefära

Härligt värmande mustig soppa med kokossmak och fin ingefärstouch! Mixa ingredienserna till en slät soppa och avnjut gärna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd till. Bjud alla!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och tärna pumpan.
  2. Fräs lök, vitlök och pumpa i oljan. Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, buljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  3. Mixa soppan i omgångar i en blender.
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen, koka upp och smaka av med salt, peppar och limesaft.
  5. Topping: Hacka gräslöken och pumpakärnorna och strö det över soppan.
  6. Till servering: Servera gärna soppan med bröd.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 butternutpumpa (1/2 pumpa motsvara ca 600 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tomater
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt och peppar
  • 1/2 lime
Topping
  • 1/2 kruka gräslök
  • 1/2 dl pumpakärnor
Till servering
  • gärna glutenfritt bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2048 kJ / 490 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept