Pumpasoppa med tomat och ingefära

24
4
Pumpasoppa med tomat och ingefära

Härligt värmande mustig soppa med kokossmak och fin ingefärstouch! Mixa ingredienserna till en slät soppa och avnjut gärna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd till. Bjud alla!

Pumpasoppa med tomat och ingefära

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 butternutpumpa (1/2 pumpa motsvara ca 600 g)
2 msk rapsolja
3 tomater
2 msk riven, färsk ingefära
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
salt och peppar
1/2 lime

Topping

1/2 kruka gräslök
1/2 dl pumpakärnor

Till servering

gärna glutenfritt bröd

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen.
Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Carl

2020-05-25

Super bra recept! Har lagat den 3 gånger nu. Kan rekommendera att tillaga pumporna i ugn (halva) i 1,5-2 timmar innan. Gör dem mjuka och mycket lättare att tillaga i soppan och gör den (förmodligen) krämigare 👌🏻

Josephine

2017-11-20

Sååå god! Hade citron i istället och det var absolut mycket godare än utan.

Sandra

2017-03-13

Håller med! Hade ingen kokosmjölk så tog matgrädde o lite kokosflingor istället, gick också bra men inte så mkt kokossmak såklart! Bra komb. av ingr.

Näringsvärde per portion

Energi 2048 KJ / 490 kCal
Fett 36 g
Salt 1 g
Kolhydrater 31 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden