Pumpasoppa med tomat och ingefära
Härligt värmande mustig soppa med kokossmak och fin ingefärstouch! Mixa ingredienserna till en slät soppa och avnjut gärna tillsammans med ett gott glutenfritt bröd till. Bjud alla!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 butternutpumpa (1/2 pumpa motsvara ca 600 g)
2 msk rapsolja
3 tomater
2 msk riven, färsk ingefära
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
1/2 lime
Topping
1/2 kruka gräslök
1/2 dl pumpakärnor
Till servering
gärna glutenfritt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2048 KJ / 490 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Suveränt god och enkel soppa! En förpackning krossade tomater gick precis lika bra som färska. Helt klart godaste pumpasoppan!
Lina
2024-12-09Underbar pumpasoppa, med sting av ingefäran, vitlöken och limen! Kokosmjölken är också en viktig ingrediens, tycker jag. Jag har ätit andra pumpasoppor som inte varit till närmelsevis såhär god - det krävs smaksättning för att den inte ska vara mesig och ”blek”.
Susanne
2023-10-23Super bra recept! Har lagat den 3 gånger nu. Kan rekommendera att tillaga pumporna i ugn (halva) i 1,5-2 timmar innan. Gör dem mjuka och mycket lättare att tillaga i soppan och gör den (förmodligen) krämigare 👌🏻
Carl
2020-05-25