Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotssoppa med kokos, mandel och strimlat fläsk

Ett lite annorlunda recept på smakrik morotssoppa med kokos, mandel och strimlat fläsk. Du gör soppan av bland annat morötter, lök, vitlök, ingefära, chili, kokosmjölk och fläskytterfilé. Servera med asiatiskt naanbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter, lök och vitlök, skär morötterna i tärningar, lök och vitlök i bitar.
  2. Fräs morötter, lök och vitlök i hälften av rapsoljan, tillsätt ingefära, chili, vatten och hönsbuljongtärningar. Koka sakta i 20 minuter. Tillsätt kokosmjölk och mandel, koka ytterligare 5 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav, smaka av med salt, peppar och lime.
  3. Strimla fläskytterfilen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Stek fläskstrimlorna i resterande olja i en het stekpanna 4-5 minuter, smaksätt med salt och peppar. Tillsätt purjolöksstrimlorna i köttet de sista minuterna. 
  4. Servera soppan med fläskstrimlor och varmt naanbröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningarna på buljongen. I övrigt är soppan fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 morötter
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk rapsolja
  • 3 msk färskriven ingefära
  • 1/2 urkärnad röd chili
  • 8 dl vatten
  • 1 1/2 hönsbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl flagad mandel
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 400 g fläskytterfilé
  • 1 purjolök
Lägg till i inköpslistan