Morotssoppa med kokos, mandel och strimlat fläsk
Ett lite annorlunda recept på smakrik morotssoppa med kokos, mandel och strimlat fläsk. Du gör soppan av bland annat morötter, lök, vitlök, ingefära, chili, kokosmjölk och fläskytterfilé. Servera med asiatiskt naanbröd.
Ingredienser
4 portioner
5 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
3 msk färskriven ingefära
1/2 urkärnad röd chili
8 dl vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
1 dl flagad mandel
salt och peppar
1 lime
400 g fläskytterfilé
1 purjolök
För alla
Läs noga ingrediensförteckningarna på buljongen. I övrigt är soppan fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Konstigt namn utifrån att rätten innehåller fläskytterfilé och inte ”strimlat fläsk”.
Anette
2020-12-11