Morotssoppa med kokos
En billig och smakrik soppa med sensommarprimören morot, kryddad med ingefära och lime. Blir vacker och känns lyxig med pumpakärnor och lite ringlad kokosmjölk på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 g skivade morötter
1 tsk spiskummin
1 - 2 msk riven ingefära
1 krm chiliflakes
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk konc grönsaksfond
6 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Till servering
1 msk pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 401 kCal
Fett32 g
Salt1.05 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt god! Kändes lyxig och krämig!
Annie
2024-10-23Jättegod och färgglad soppa. Tog pumpakärnor och rostad lök som topping. Billig och lätt att tillaga är extra kul.
Eva
2024-10-21Lagar denna soppa ofta och tillsätter röda linser för att den ska bli matigare. En av favoriterna i vår soppälskande familj.
Anna
2024-10-20