Morotssoppa med kokos

En billig och smakrik soppa med sensommarprimören morot, kryddad med ingefära och lime. Blir vacker och känns lyxig med pumpakärnor och lite ringlad kokosmjölk på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 g skivade morötter
1 tsk spiskummin
1 - 2 msk riven ingefära
1 krm chiliflakes
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk konc grönsaksfond
6 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Till servering
1 msk pumpakärnor
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 401 kCal
Fett32 g
Salt1.05 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god och smakrik soppa. Spädde med två deciliter vatten på slutet och det blev perfekt. Rostade pumpafröna med lite flingsalt till. Så gott! Kommer göra den flera gånger.
Jennie
2025-02-11Jättegod soppa! Jag brukar ta hälften morötter och hälften sötpotatis, och extra lime och kryddning. Det blir supergott!
Teresa
2025-02-09Väldigt god soppa. Jag bytte ut ett par morötter mot palsternackor och det blev magiskt gott. Ökade även mängden pressad lime lite. Familjen gav högsta betyg. Den här gör vi snart igen.
Fredrik
2025-02-01