Morotssoppa med kokos

En billig och smakrik soppa med sensommarprimören morot, kryddad med ingefära och lime. Blir vacker och känns lyxig med pumpakärnor och lite ringlad kokosmjölk på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 g skivade morötter
1 tsk spiskummin
1 - 2 msk riven ingefära
1 krm chiliflakes
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk konc grönsaksfond
6 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Till servering
1 msk pumpakärnor
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 401 kCal
Fett32 g
Salt1.05 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så enkel att göra och så god! Jag lägger till knaperstekt pancetta eller kalkonbacon för lite mer mättnad - magiskt gott!
Anette
2023-12-11Gott! Slängde i lite röda linser och toppade med grekisk yoghurt så det blev matigare.
Felicia
2023-12-07Supergott och enkelt
Ewa
2023-11-23