Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Morotssoppa med kokos

En billig och smakrik soppa med sensommarprimören morot, kryddad med ingefära och lime. Blir vacker och känns lyxig med pumpafrön och lite ringlad kokosmjölk på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp olivolja i en stor gryta och fräs lök, vitlök, morötter, spiskummin, ingefära och chiliflakes tills de får lite färg.
  2. Häll i nästan all kokosmjölk i grytan ihop med grönsaksfond och vatten. Låt sjuda utan lock cirka 15–20 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät och tillsätt limejuice, salt och svartpeppar. Späd ev med vatten.
  4. Till servering: Ringla över resten av kokosmjölken och toppa gärna med pumpafrön vid servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 500 g skivade morötter
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 - 2 msk riven ingefära
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 msk konc grönsaksfond
  • 6 dl vatten
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
  • 1 msk pumpafrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1680 kJ / 401 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer