ÖVER 60 MIN | Enkel

Fröknäcke med kummin

Det här krispiga, glutenfria fröknäcket är enkelt att baka och himmelskt gott till frukost eller ostbrickan. Det är också perfekt som gå bort-present! Testa att byta ut kummin mot mortlade fänkålsfrön, torkade örter eller finrivet citronskal för smakvariation.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten, olja och honung och rör ihop. Låt stå och svälla ca 20 minuter.
  3. Bred ut smeten tunt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.
  4. Dra över bakplåtspappret på ett galler och låt svalna.
  5. Bryt i bitar och förvara knäcket torrt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 10 port.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 dl rismjöl
  • 1 1/2 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 1/2 dl solroskärnor
  • 1/2 msk mortlad kummin
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 dl hett vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)

Näringsvärde
Per portion

Energi 848 kJ / 203 kCal