Fröknäcke med kummin

Det här krispiga, glutenfria fröknäcket är enkelt att baka och himmelskt gott till frukost eller ostbrickan. Det är också perfekt som gå bort-present! Testa att byta ut kummin mot mortlade fänkålsfrön, torkade örter eller finrivet citronskal för smakvariation.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
1 sats
1 dl rismjöl
1 1/2 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 1/2 dl solroskärnor
1/2 msk mortlad kummin
1 tsk örtsalt
2 dl hett vatten
1/2 dl rapsolja
2 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)
Gör så här
00:20:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Näringsvärdet är beräknat på 10 port.
Energi848 KJ / 203 kCal
Fett16 g
Salt0.35 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentar
Mycket enkelt att göra och gott att äta med ost till exempel. Jag hade inte rismjöl hemma så jag använde på polenta istället det gick också bra. Försvinnande gott, kommer att baka detta många gånger!
Astrid
2025-01-04