Morotssoppa med kokos

En billig och smakrik soppa med sensommarprimören morot, kryddad med ingefära och lime. Blir vacker och känns lyxig med pumpakärnor och lite ringlad kokosmjölk på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 g skivade morötter
1 tsk spiskummin
1 - 2 msk riven ingefära
1 krm chiliflakes
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk konc grönsaksfond
6 dl vatten
1 msk färskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Till servering
1 msk pumpakärnor
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1680 KJ / 401 kCal
Fett32 g
Salt1.05 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart Lätt att göra
Bo
2025-06-09Mycket god soppa som kan varieras oändligt med den basen. Rekommenderas verkligen. Lätt och smidig och för det mesta med ingredienser man har hemma.
Yvonne
2025-05-18Soppan smakar bra, men blir lite tunn för min smak. Jag lade till tre små potatisar som redning men det räckte inte.
Elisabet
2025-04-06