Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotssoppa med jordnötspesto

Ett smakrikt recept på härlig morotssoppa med jordnötspesto. Du gör soppan av bland annat lök, morot och potatis. Servera soppan med en annorlunda och god pesto av chili, koriander, lime och jordnötter!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka gul lök. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skala och tärna potatisar.
  2. Fräs löken glansig i smör 2-3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt morötterna och fräs ca 3 minuter. Tillsätt hönsbuljongtärningar, hälften av vattnet och potatistärningarna. Koka under lock ca 20 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd resten av vattnet och koka under omrörning 2-3 minuter.
  4. Pesto: Mixa salta jordnötter, chilifrukt, hackad koriander, färskpressad limejuice, rapsolja och salt.
  5. Servera soppan med peston och rostat pitabröd.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök (à 150 g)
  • 500 g morötter
  • 2 potatisar (à 100 g)
  • 2 msk smör
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
Jordnötspesto
  • 1/2 chilifrukt
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 1 lime
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?