Morotssoppa med jordnötspesto

Ett smakrikt recept på härlig morotssoppa med jordnötspesto. Du gör soppan av bland annat lök, morot och potatis. Servera soppan med en annorlunda och god pesto av chili, koriander, lime och jordnötter!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök (à 150 g)
500 g morötter
2 potatisar (à 100 g)
2 msk smör
2 hönsbuljongtärningar
1 l vatten
Jordnötspesto
1/2 chilifrukt
1/2 dl hackad koriander
1 lime
1 dl salta jordnötter
1 1/2 msk rapsolja
1 krm salt
För alla
Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott och enkelt! Jag har förenklat peston lite genom att ta jordnötssmör och blanda med limejuice, rapsolja och chilliflakes
Elin
2022-02-28OBS! Minska mängden vatten till 8,5-9 dl!
Anna
2016-03-17Mycket god soppa! Missa INTE peston, den är pricken över i:et! Serverade min soppa med vitlöksbaguette, mycket smarrigt tillbehör.
Anna
2016-03-17