Morotssoppa med kokos

En billig och smakrik soppa med sensommarprimören morot, kryddad med ingefÀra och lime. Blir vacker och kÀnns lyxig med pumpakÀrnor och lite ringlad kokosmjölk pÄ toppen.
Ett recept frÄn:
Buffé nr 8, 2017

Ingredienser
4 portioner
2 msk olivolja
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 g skivade morötter
1 tsk spiskummin
1 - 2 msk riven ingefÀra
1 krm chiliflakes
1 burk kokosmjölk (400 ml)
2 msk konc grönsaksfond
6 dl vatten
1 msk fÀrskpressad limejuice
1/2 tsk salt
Till servering
1 msk pumpakÀrnor
Gör sÄ hÀr
00:20:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi1680 KJ / 401 kCal
Fett32 g
Salt1.05 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du Ă€ter kan göra stor skillnad, inte bara för dig sjĂ€lv, utan Ă€ven för miljön och klimatet. Inspireras av vĂ„ra klimatguidade recept som hjĂ€lper dig att minska klimatpĂ„verkan â utan att för den skull minska pĂ„ matglĂ€djen.
Kommentarer
89 stMycket söt och god!
Linda
HÀrlig soppa! Om man sÄ haver, sa Kajsa, i mitt fall blev det torkad och klippt ancho istÀllet för chiliflakes och krossad valnöt istÀllet för pumpakÀrnor. Blev gott det med. Gillar grundrecept som detta.
Niels
Ny favorit. Har i 1 dl röda linser ocksÄ för mer fyllighet. Idag har jag gjort grönkÄlschips att toppa med ocksÄ.
Eva