UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad fänkål och bellaverde med rostade pumpakärnor

Den lite skarpa smaken som rå fänkål har blir härligt mild, söt och mjuk av värmen från grillen och tillsammans med grillad bellaverde och rostade pumpakärnor passar utmärkt den som tillbehör till nästan allt grillat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  2. Ansa och skiva fänkålen i ca 1 cm tjocka skivor. 
  3. Pensla fänkål och bellaverde med olivolja. Krydda med salt och peppar. 
  4. Grilla fänkålen och bellaverde försiktigt 5-6 minuter. Vänd då och då.
  5. Lägg de grillade grönsakerna på ett fat och strö över rostade pumpakärnor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk pumpakärnor
  • 2 fänkål (à ca 300 g)
  • 250 g bellaverde
  • 3 olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 895 kJ / 213 kCal