Morotssoppa med ingefära, räkor och naanbröd
Denna morotssoppa är en smakrik och härligt gyllengul slät soppa smaksatt med ingefära och sambal oelek. För att få en lite matigare middag serveras soppan med räkor, majskorn och naanbröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2011
Ingredienser
4 portioner
500 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk riven ingefära
2 msk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
5 dl mjölk
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
Tillbehör
1 burk räkor i lake (à 360 g)
1 burk majskorn (à 340 g)
1 förp naanbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1972 KJ / 476 kCal
Fett9.7 g
Kolhydrater67.7 g
Protein28.2 g
Kommentarer
Kör den här någon gång då och då. Jättegott med naan bröd.
Madeleine
2022-12-06Jättegod, enkelt att tillaga och billig i säsong. Har delat med mig av receptet till ALLA mina bekanta
Ingegerd
2014-10-26Det här var en jättegod och smakrik soppa som man kan bjuda på både till vardag som fest! Jag hoppade över majsen och körde med frysta räkor istället för de i lake. Räkorna hällde jag ner i soppan istället för att ha vid sidan av och det smakade bra. Istället för sambal oelek hade jag i lite tomatpuré.
Johanna
2011-09-03