Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotssoppa med ingefära, räkor och naanbröd

Denna morotssoppa är en smakrik och härligt gyllengul slät soppa smaksatt med ingefära och sambal oelek. För att få en lite matigare middag serveras soppan med räkor, majskorn och naanbröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morötter, lök, vitlök och ingefära. Skär dem i mindre bitar och fräs dem i en kastrull med olja. Häll på buljong och mjölk. Låt koka tills morötterna är mjuka.
  2. Mixa soppan slät och smaksätt med salt, peppar och sambal oelek.
  3. Låt räkorna och majsen rinna av.
  4. Servera soppan tillsammans med räkor, majs och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Kontrollera att brödet inte innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk olja
  • 5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 5 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 1 tsk sambal oelek
Tillbehör
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 förp naanbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1972 kJ / 476 kCal