Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Glögga upp såsen

Glögga upp din sås! En såsbas på vatten, smör, hönsbuljong och maizenamjöl kan hettas till och varieras med tillsats av apelsin, lättglögg, timjan och sambal oelek.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda finrivet skal av apelsin, färskpressad apelsinjuice, lättglögg, hönsbuljong, kinesisk soja, sambal oelek och ev timjan i en kastrull. Koka upp och låt koka tills ca 2 1/2 dl vätska återstår (för 4 port).
  2. Red med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Koka ytterligare 2 minuter.
  3. Rör ner smör. Smaka av med salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • finrivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 dl lättglögg
  • 2 1/2 dl hönsbuljong
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm sambal oelek
  • ev 1 krm timjan
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 msk smör
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?