"Seafood" med nudlar och pak choy i ingefärsbuljong
Den här nudelgrytan rymmer flera asiatiska smaker. Smakrik ingefära, het chili, salt soja och syrlig lime sätter smak på såväl skaldjur som grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2012
Ingredienser
4 portioner
350 g skaldjursmix
170 g räkor i lake
100 g kastanjechampinjoner
100 g pak choy
1/2 purjolök
2 morötter
12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1/2 dl finstrimlad ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk japansk soja
salt
peppar
3 msk sweet chilisås
pressad saft av 1 lime
4 port risnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2550 KJ / 610 kCal
Fett5 g
Kolhydrater103.8 g
Protein32.6 g
Kommentarer
Inte alls gott! Blev alldeles för mycket instängd havssmak av skaldjursmixen. Smaken från den mixen tog över hela rätten trots att det var rätt stark smak på grytan.
Anna
2019-11-21Lagade med udonnudlar, vilket är en favorit och passar denna rätt bättre. Testa!
Heidi
2018-02-09