Morotssoppa med ingefära och citron
Morötter smakar toppen i en krämig och mustig soppa med lite sting av ingefära och fräsch syra från citron. Servera soppan med en klick matyoghurt och gärna hemgjorda krutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 2 cm färsk ingefära
2 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 citron och 1-2 msk saft
500 g morötter
1 liten gul lök
2 msk olivolja
8 dl vatten
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
salt
peppar
1 dl matyoghurt (10 %)
2 dl krutonger
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1547 KJ / 369 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fint och gott!
Amr
2024-03-23Frisk och god i smaken. Tog ingefära pulver. Absolut en favorit!
Birgitta
2024-03-02Birgitta En underbar soppa, vi blev alla nöjda och begeistrade! Jag lade till en vitlöksklyfta och hade något mindre citron.
Birgitta
2022-03-10