Säsongens morötter smakar toppen i en soppa med sting av ingefära och fräsch syra från citron. Servera gärna med knapriga krutonger på hembakt havrebröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2012
Gör glutenfri: gör krutonger av glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matyoghurt. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädden med soja- eller havrebaserad gräddersättning och matyoghurten med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Birgitta
2022-03-10Birgitta En underbar soppa, vi blev alla nöjda och begeistrade! Jag lade till en vitlöksklyfta och hade något mindre citron.
Karin
2021-10-04God, men måste öka mängden morötter med 50%, enkel att tillaga och få ingredienser.
Lotta
2021-09-19Soppan smakar nästan bara citron och det behövs tre ggr så mycket fond som står i receptet. Ingen höjdare alla enl mig tyvärr..