Morötter smakar toppen i en krämig och mustig soppa med lite sting av ingefära och fräsch syra från citron. Servera soppan med en klick matyoghurt och gärna hemgjorda krutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Receptet uppdaterat juni 2023.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Birgitta En underbar soppa, vi blev alla nöjda och begeistrade! Jag lade till en vitlöksklyfta och hade något mindre citron.
Birgitta
2022-03-10God, men måste öka mängden morötter med 50%, enkel att tillaga och få ingredienser.
Karin
2021-10-04Soppan smakar nästan bara citron och det behövs tre ggr så mycket fond som står i receptet. Ingen höjdare alla enl mig tyvärr..
Lotta
2021-09-19