Kycklingsoppa med potatis och curry
Kycklingsoppa med smak av curry, kokosgrädde, ingefära och lime är en soppa med mycket karaktär! Denna matiga soppa är en perfekt vardagsmåltid som innehåller kyckling, potatis och ärter. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
4 portioner
400 g kokt potatis
2 färdiggrillade kycklingklubbor (à ca 200 g)
1 msk curry
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 msk konc kycklingfond
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
8 dl vatten
skal av 1 lime (1 lime motsvarar 1 tsk skal)
250 g frysta gröna ärtor
1 msk finriven ingefära
1 msk färskpressad limejuice
1 kruka koriander
Serveringsförslag
chili
matyoghurt
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite enklare variant : hade Kokt kycling med buljong i kylen., tillsatte potisen i små tärningar som snabbt stekt med Gurry och resten av ingredinser förutom ärtorna som glömdes. skippade mjölet. Det blev fantastisk gott. Kommer att laga den ofta.
Soheyla
2022-08-20Supergott! Man kan med fördel skippa mjölet.
Karl otto
2021-01-07