UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingsoppa med potatis och curry

Kycklingsoppa med smak av curry, kokosgrädde, ingefära och lime är en soppa med mycket karaktär! Denna matiga soppa är en perfekt vardagsmåltid som innehåller kyckling, potatis och ärter. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Skär potatisen i tärningar. Plocka köttet från kycklingbenen och skär i mindre bitar.
  2. Fräs curryn i smör. Vispa ner mjöl. Tillsätt fond, kokosgrädde och vatten. Koka upp.
  3. Tvätta och riv det yttersta skalet av limen fint.
  4. Lägg ner potatis, kyckling och ärter i soppan tillsammans med ingefära och limejuice. Låt det bli varmt.
  5. Klipp över koriandern och toppa med limeskalet.
  6. Serveringsförslag: Toppa gärna soppa men finhackad chili och ett klick yoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller välj olja. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kokt potatis
  • 2 färdiggrillade kycklingklubbor (à ca 200 g)
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
  • 8 dl vatten
  • skal av 1 lime (1 lime motsvarar 1 tsk skal)
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 kruka koriander
Serveringsförslag
  • chili
  • matyoghurt