Kycklingsoppa med potatis och curry

6
1
Kycklingsoppa med potatis och curry

Kycklingsoppa med smak av curry, kokosgrädde, ingefära och lime är en soppa med mycket karaktär! Denna matiga soppa är en perfekt vardagsmåltid som innehåller kyckling, potatis och ärter. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Kycklingsoppa med potatis och curry

Ingredienser

4 portioner
400 g
kokt potatis
2
färdiggrillade kycklingklubbor (à ca 200 g)
1 msk
curry
2 msk
smör
1 1/2 msk
vetemjöl
2 msk
konc kycklingfond
1
burk kokosgrädde (à 400 ml)
8 dl
vatten
skal av 1
lime (1 lime motsvarar 1 tsk skal)
250 g
frysta gröna ärtor
1 msk
finriven ingefära
1 msk
färskpressad limejuice
1
kruka koriander

Serveringsförslag

chili
matyoghurt

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller välj olja. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt eller välj olja. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Karl otto

1/7/2021

Supergott! Man kan med fördel skippa mjölet.

Testa liknande recept