Kryddig kikärtssoppa med quesadilla

18
25
Kryddig kikärtssoppa med quesadilla

Orientalisk soppa på kikärter med spiskummin och malen koriander. Servera med en klick matyoghurt och nygräddade quesadillas med riven ost och rökt skinka.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Kryddig kikärtssoppa med quesadilla

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2 gula lökar
1 stor morot
1/2 knippe salladslök (à ca 120 g)
2 burkar kikärtor (à 410 g)
1 msk olivolja
2 msk malen koriander
3 tsk spiskummin
6 dl vatten + mer att späda med
3 msk konc kycklingfond
1 klick matyoghurt (10 %)

Quesadilla

4 skivor rökt skinka
1 påse riven ost (à 150 g)
1/2 kruka basilika
4 mjuka tortillabröd

För alla

Fri från ägg. Kontrollera innehållet i fond och bröd för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Tips

Hotta gärna till denna orientaliska soppa med lite vitlök, chili och färskriven ingefära.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Alina

2023-01-07

Mycket god och enkel soppa som uppskattades av hela familjen.

Johanna

2022-02-08

Gillar inte koriander så det skippar vi nästa gång. Annars var det ett bra recept.

Leena margareta

2021-08-31

Jag dubblade mängden spiskummin och morot, bytte ut en burk kikärtor mot bönmix, adderade 3 vitlöksklyftor, rejält med chiliflakes och pressade i en citron. Toppade sopptallriken med en hög grovhackad bladpersilja. Utsökt 👌