Orientalisk soppa på kikärter med spiskummin och malen koriander. Servera med en klick matyoghurt och nygräddade quesadillas med riven ost och rökt skinka.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2012
Fri från ägg. Kontrollera innehållet i fond och bröd för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alina
2023-01-07Mycket god och enkel soppa som uppskattades av hela familjen.
Johanna
2022-02-08Gillar inte koriander så det skippar vi nästa gång. Annars var det ett bra recept.
Leena margareta
2021-08-31Jag dubblade mängden spiskummin och morot, bytte ut en burk kikärtor mot bönmix, adderade 3 vitlöksklyftor, rejält med chiliflakes och pressade i en citron. Toppade sopptallriken med en hög grovhackad bladpersilja. Utsökt 👌