Kryddig kikärtssoppa med quesadilla
Orientalisk soppa på kikärter med spiskummin och malen koriander. Servera med en klick matyoghurt och nygräddade quesadillas med riven ost och rökt skinka.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 gula lökar
1 stor morot
1/2 knippe salladslök (à ca 120 g)
2 burkar kikärtor (à 410 g)
1 msk olivolja
2 msk malen koriander
3 tsk spiskummin
6 dl vatten + mer att späda med
3 msk konc kycklingfond
1 klick matyoghurt (10 %)
Quesadilla
4 skivor rökt skinka
1 påse riven ost (à 150 g)
1/2 kruka basilika
4 mjuka tortillabröd
För alla
Fri från ägg. Kontrollera innehållet i fond och bröd för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Gör så här
Tips
Hotta gärna till denna orientaliska soppa med lite vitlök, chili och färskriven ingefära.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bildens gula färg på soppan stämmer inte med mitt resultat. Är det grädde i den soppan?
Lasse
2023-12-14Väldig god soppa! Brukar ha i lite mer spiskummin och lägga till chiliflakes!
Caroline
2023-04-19Mycket god och enkel soppa som uppskattades av hela familjen.
Alina
2023-01-07