Kryddig kikärtssoppa med quesadilla
Orientalisk soppa på kikärter med spiskummin och malen koriander. Servera med en klick matyoghurt och nygräddade quesadillas med riven ost och rökt skinka.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 gula lökar
1 stor morot
1/2 knippe salladslök (à ca 120 g)
2 burkar kikärtor (à 410 g)
1 msk olivolja
2 msk malen koriander
3 tsk spiskummin
6 dl vatten + mer att späda med
3 msk konc kycklingfond
1 klick matyoghurt (10 %)
Quesadilla
4 skivor rökt skinka
1 påse riven ost (à 150 g)
1/2 kruka basilika
4 mjuka tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bildens gula färg på soppan stämmer inte med mitt resultat. Är det grädde i den soppan?
Lasse
2023-12-14Väldig god soppa! Brukar ha i lite mer spiskummin och lägga till chiliflakes!
Caroline
2023-04-19Mycket god och enkel soppa som uppskattades av hela familjen.
Alina
2023-01-07